Εθελοντές

Αλεξάνδρα Καραπιδάκη

Αλεξάνδρα Καραπιδάκη

Είμαι η Αλεξάνδρα, εργάζομαι ως Project Manager σε ένα συναρπαστικό έργο (για το οποίο δυστυχώς δεν μπορώ να πω περισσότερα) και παράλληλα φροντίζω για το Marketing -digital & offline- κάποιων brands. Γενικά, με το Marketing είμαι τρελή και παλαβή, χρόνια τώρα. Με συναρπάζουν όμως επίσης η τεχνολογία, το startup οικοσύστημα, η διοργάνωση events και η αποτυχία! Στο Ηράκλειο, όπου ζω, έχω ιδρύσει μαζί με κάποιους υπέροχους ανθρώπους έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ακούει στο όνομα Bizrupt και διοργανώνει τα τοπικά Open Coffee και Fuckup Nights (δεν είναι αυτό που φαντάζεσαι).

Με το WordPress έχουμε μια ήρεμη σχέση. Διαχειρίζομαι το περιεχόμενο για μερικά sites και blogs στημένα σε αυτό, ενώ επίσης συνηθίζω να λέω στον κόσμο πόσο καταπληκτικό CMS είναι. Φέτος, ξεκίνησα εκτός από attendee να συμμετέχω και ως εθελόντρια σε WordCamp events. Έτσι, βρέθηκα τον Μάιο στο WordCamp Athens και τον Ιούνιο στη Γερμανία στο WordCamp Europe. Και τώρα, Θεσσαλονίκη!


Απόστολος Καλοβελώνης

Απόστολος Καλοβελώνης

Greetings, stranger!
Ονομάζομαι Απόστολος Καλοβελώνης, και σπουδάζω στο τμήμα μηχανικών πληροφορικής
και ηλεκτρονικών συστημάτων του ΔΙΠΑΕ. Τα βασικά μου εργαλεία είναι η ReactJS,
και το WordPress που χρησιμοποιώ ως την κύρια επιλογή μου ως freelancer. Μου αρέσει να ανακαλύπτω
νέες τεχνολογίες και πρακτικές τόσο γύρω από τον κόσμο του development όσο και του περιεχομένου.
Το πιθανότερο είναι να με πετύχεις σε κάποιο τοπικό meetup της πόλης, ή σε κάποιο Μέσο Μαζικής Μεταφοράς,
αφηρημένο, διαβάζοντας κάποιο βιβλίο.

Αυτά για τώρα,
μπορείς να μάθεις περισσότερες random πληροφορίες στο kalovelo.com

Τα λέμε στο Wordcamp Thessaloniki 2019,
goodbye, friend!


Παντελής Ορφανός

Παντελής Ορφανός

Pantelis Orfanos is the Founder/CEO of BrandSpark LLC. IBO/Strategic partner with MMP. Hellenic origin, living in Belgrade. Helping other people achieve more. Loves travelling, hiking, food, diving, argentine tango and photography.


Απόστολος Γκαζέπης

Απόστολος Γκαζέπης

Ονομάζομαι Απόστολος Γκαζέπης,  παράλληλα με τις σπουδές μου στο Μάρκετινγκ παρακολούθησα μαθήματα web design σε ιδιωτική σχολή. Από πολύ νωρίς, το 2007 με κέρδισε το WordPress, έκτοτε έχω δουλέψει σε μεγάλα και μικρότερα project στην Ελλάδα και στο εξωτερικό τα οποία στηρίχθηκαν στο WordPress.

Τα social media και γενικότερα το digital marketing σε όλες του τις εκφάνσεις είναι για μένα όχι μόνο η επαγγελματική μου ταυτότητα αλλά και το πάθος μου.

Παράλληλα όλο αυτό το διάστημα έχω εργαστεί και ως part time designer.


Βασίλης Μάνθος

Βασίλης Μάνθος

Ονομάζομαι Βασίλης Μάνθος και ζω στη Θεσσαλονίκη. Είμαι web developer και χρησιμοποιώ το WordPress τα τελευταία επτά χρόνια για την υλοποίηση διαφόρων projects. Παράλληλα, εργάζομαι remotely ως second level support engineer σε Γαλλική εταιρεία που αναπτύσσει ένα premium caching plugin για το WordPress.


Γιώργος Κιουρτίδης

Γιώργος Κιουρτίδης

Γεννήθηκα και μεγάλωσα Θεσσαλονίκη και είμαι απόφοιτος στο τμήμα Λογιστικής του Τ.Ε.Ι Σερρών. Έχοντας μεγάλη αγάπη για τα ταξίδια ακολούθησα το πρόγραμμα Erasmus στην Ισπανία όπου έζησα για 6 μήνες μαθαίνοντας αναγκαστικά τα Ισπανικά γιατί με τα Αγγλικά δεν μου μιλούσε κανείς.

Σχετικά με το σήμερα ασχολούμαι με την οικογενειακή επιχείρηση (σχεδόν 20 χρόνια) και στην προσπάθεια να την βάλω και στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου γνώρισα το WordPress.

Ήταν Έρωτας με την πρώτη ματιά. Γρήγορα αναπτύχθηκε μια σχέση πάθους που με οδήγησε να γίνω πρόσφατα και μέλος της κοινότητας.


Στέλλα Πάνου

Στέλλα Πάνου

Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου στο τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης, έγινα μέλος του ανθρώπινου δυναμικού της Enartia S.A. (Papaki.com & Top.host), όπου εργάζομαι τα τελευταία 11 χρόνια! Μέσα στην ίδια εταιρεία είχα την ευκαιρία να αλλάξω αρκετές φορές αντικείμενο και έτσι να καταλάβω πόσο σημαντική είναι η συνεισφορά κάθε τμήματος και κάθε ανθρώπου χωριστά σε μια επιτυχημένη πορεία.
Ο ρόλος μου πλέον σαν Head of Sales είναι να βοηθάω όλες τις υπηρεσίες μας (domains, hosting, SSL κ.α.) να φτάνουν στους ανθρώπους που τις έχουν ανάγκη, αποκτώντας την online παρουσία που ονειρεύονται! Κάπως έτσι «έμπλεξα» και με το WordPress, την πιο δημοφιλή πλατφόρμα που επιλέγεται για αυτό το σκοπό 🙂 Εκτός από τις δυνατότητες που προσφέρει, αυτό που νομίζω πως ξεχωρίζει είναι η ισχυρή κοινότητα που έχει διαμορφωθεί παρέχοντας ένα μοναδικό κλίμα υποστήριξης!
Έτσι λοιπόν πέρα από το να ταξιδεύω, να διαβάζω και να εξερευνώ νέες σειρές στο Netflix, θα με βρείτε να στηρίζω εθελοντικά οργανισμούς στους οποίους πιστεύω!


Ευτυχία Μαυριδάκη

Ευτυχία Μαυριδάκη

Είμαι η Ευτυχία, απόφοιτη του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, του ΑΠΘ. Το 2013 ξεκίνησα να εργάζομαι ως ερευνητικός συνεργάτης στο Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και το 2016 έγινα τοπική συντονίστρια της ομάδας των διερμηνέων της ΜΕΤΑδρασης, στο Κ.Υ.Τ. της Ορεστιάδας. Η πρώτη γνωριμία με το WordPress έγινε το 2015, όταν ξεκίνησα ένα σεμινάριο για κατασκευή ιστοσελίδων. Το 2017 άνοιξα το δικό μου γραφείο, το simplicity.gr, και από τότε δουλεύω αποκλειστικά ως freelancer στο χώρο του web design και του digital marketing.

Η πρώτη επαφή με την ελληνική κοινότητα του WordPress έγινε στο WordCamp Thessaloniki και η ενέργεια όλων των παιδιών της οργάνωσης ήταν η αφορμή να δηλώσω συμμετοχή ως εθελόντρια! Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε όλοι εκεί, όχι μόνο για να ενημερωθούμε για θέματα γύρω από το WordPress, αλλά και για να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας, να κοινωνικοποιηθούμε και να διαδώσουμε την αγάπη μας για αυτό.


Τατιάνα Πασσαλή

Τατιάνα Πασσαλή

Ονομάζομαι Tατιάνα Πασσαλή, είμαι 23 χρονών και ζω στην Θεσσαλονίκη. Είμαι απόφοιτη του τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και μεταπτυχιακή φοιτήτρια στον τομέα της Επιστήμης Δεδομένων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στον ελεύθερο μου χρόνο μου αρέσει να παρακολουθώ τις τελευταίες εξελίξεις της κοινότητας WordPress,να μαθαίνω καινούργια πράγματα και να συμμετέχω σε projects. Τα τελευταία χρόνια, άρχισα να εξερευνώ τον κόσμο του εθελοντισμού συμμετέχοντας ως εθελόντρια σε διάφορες δράσεις και εκδηλώσεις. Για άλλη μια χρονιά θα ήθελα να συνεισφέρω με χαμόγελο και καλή διάθεση στο WordCamp Thessaloniki 2019!


Ιωάννης Ποντικίδης

Ιωάννης Ποντικίδης

Είμαι 23 ετών, σπουδάζω στο τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Ασχολούμαι με τον προγραμματισμό στον τομέα τόσο του web development WordPress όσο και στον τομέα του αντικειμενοστραφή. Εργάζομαι σε μία εταιρία πληροφορικής υποστήριξης IT Supp τον τελευταίο χρόνο και συγκεκριμένα στην δημιουργία ιστοσελίδας και δημιουργία λογισμικού. Η αγάπη μου και το ενδιαφέρον μου για τον τομέα της πληροφορικής και του WordPress με παρακίνησαν στο να κάνω αίτηση ως εθελοντής στο WordCamp Thessaloniki 2019. Στον ελεύθερό μου χρόνο πειραματίζομαι στην υλοποίηση ιστοσελίδων και την 2η αδυναμία μου την τέχνη της μουσικής και του σχεδίου.


Αντώνης Κούφης

Αντώνης Κούφης

Ονομάζομαι Αντώνης Κούφης και είμαι τελειόφοιτος του τμήματος πληροφορικής του ΤΕΙ Θεσσαλίας.  Ασχολούμαι με το WordPress τα τελευταία 5 χρόνια και εργάζομαι στην εταιρία Tessera Multimedia S.A. τα τελευταία 3 μίση χρόνια! Η ενασχόληση μου με το WordPress άρχισε με τη συμμετοχή μου στο πρώτο meetup της Λάρισας και τρέφω μια ιδιαίτερη αγάπη για τις συγκεκριμένες μαζώξεις, καθώς αποτέλεσαν το πρώτο βήμα ώστε να εργαστώ στον χώρο.  Είχα την χαρά να παρευρεθώ στο WordCamp Αθήνας, Θεσσαλονίκη και στο WordCamp Europe στο Βερολίνο!  Το τελευταίο καιρό ασχολούμαι με τις δυνατότητες επέκτασης του CMS με χρήση custom post type, meta fields και taxonomies αλλά και με την διασύνδεση του WordPress με 3rd party apps αλλά και με την μετάπτωση υλικού από αλλά cms και custom εφαρμογές σε WordPress. Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για έμενα να συμβάλω εθελοντικά στο WordCamp της Θεσσαλονίκης ως εθελοντής.


Δημήτρης Γκαγκούτης

Δημήτρης Γκαγκούτης

Είμαι ο Δημήτρης, είμαι 23 ετών, τελειόφοιτος του ATEI Θεσ/νίκης-Πληροφορική και κατάγομαι από την Πτολεμαΐδα. Τα τελευταία 2 έτη εργάζομαι ως IT Business Consultant & Software Engineer στην εταιρία Antyxsoft Cloud. Το WordPress για εμένα είναι καθαρά hobby μιας και είμαι μεγάλος fan του Open Source, αν και αυτή την στιγμή δεν ασχολούμαι επαγγελματικά με αυτό. Έχω παρακολουθήσει/βοηθήσει τα WordCamp Athens 2016, 2017 & WordCamp Thessaloniki 2018 και μπορώ να πω με σιγουριά ότι κάθε WordCamp είναι μία αξέχαστη εμπειρία.

Στον ελεύθερο μου χρόνο κυρίως ταξιδεύω.

Σας περιμένω στο WordCamp να γνωριστούμε!


Θεοδώρα Ειρήνη Χατζηγεωργίου

Θεοδώρα Ειρήνη Χατζηγεωργίου

Οι φίλοι μου με φωνάζουν Δωρίνα.

Είμαι 20, φοιτήτρια φιλολογίας, λάτρης του θεάτρου, του καλού φαγητού και των ταξιδιών. Η αγάπη για τα ταξίδια δημιούργησε την ανάγκη της επικοινωνίας και έτσι έμαθα αγγλικά και γερμανικά. Μου αρέσει να διαβάζω και να γράφω άρθρα και προς το παρόν “κρύβομαι” πίσω από το blog μιας φίλης μου. Τον ελεύθερο μου χρόνο προσπαθώ να τον διαθέτω σε εθελοντικά προγράμματα και δράσεις.

Πρώτη φορά εθελόντρια σε WordCamp αλλά καμία ευκαιρία δεν πρέπει να πηγαίνει χαμένη.


Βύρων Καβαλίνης

Βύρων Καβαλίνης

Είμαι ο Βύρωνας και έχω γεννηθεί στην Αλεξανδρούπολη αλλά η καταγωγή μου είναι από Κρήτη, οπότε δηλώνω Κρητικός. Ηλικία θα προτιμήσω να μην αποκαλύψω αλλά θα πω ότι έχω τελειώσει το “ένδοξο” τμήμα Εφαρμοσμένης πληροφορικής και πολυμέσων στο ΤΕΙ Κρήτης, πλέον Πανεπιστήμιο Μεσογείου. 

Εργάζομαι τα τελευταία χρόνια στο τμήμα πωλήσεων της Enartia και δηλώνω κι εγώ blogger και wannabe vlogger! Αγαπώ το διαδίκτυο (προφανώς) και την ανάπτυξη ιστοσελίδων,αν και δεν το κάνω επαγγελματικά, και ομολογώ ότι όταν γνώρισα το WordPress με ενθουσίασε τόσο πολύ που θεωρώ ότι δεν υπάρχει κάποια άλλη επιλογή πέρα από αυτό. 

Σε άλλα ενδιαφέροντα μου είναι η μουσική, η πεζοπορία, οι ταινίες, το YouTube (οτιδήποτε trash υπάρχει σε αυτό με τραβάει), τα βιβλία και το καλό φαγητό! Με θεωρώ ανήσυχο πνεύμα και αυτό μου αρέσει πολύ!

Χαίρομαι πάρα πολύ που είμαι εθελοντής στο WordCamp Thessaloniki 2019!


Σοφία Ελευθεριάδου

Σοφία Ελευθεριάδου

Είμαι η Σοφία, πτυχιούχος του τμήματος Διαχείρισης Πληροφοριών του Τ.Ε.Ι. ΑΜΘ.

Αγαπώ την yoga, την ποδηλασία, να φτιάχνω γλυκά (εντάξει και να τα τρώω!) και να συνεισφέρω εθελοντικά κυρίως στους τομείς της Αιμοδοσίας και της Κοινωνικής αλληλεγγύης.

Τα τελευταία έξι χρόνια ζω και εργάζομαι στην Πάτρα, στην εταιρία GlobalMinds, ως front-end developer και digital marketing expert. Επίσης, είμαι συνιδιοκτήτρια στην πλατφόρμα e-learning macademy.gr. Το WordPress αποτελεί το βασικό εργαλείο στη δουλειά μου και εγώ με την σειρά μου προσπαθώ να είμαι ενεργό μέλος της κοινότητας.

Συμμετείχα ως εθελόντρια στο WordCamp Europe 2019, ήταν μια μοναδική εμπειρία, γνώρισα υπέροχους ανθρώπους τόσο από την Ελληνική Κοινότητα όσο και από όλο τον κόσμο, παρακολούθησα εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ομιλίες και συνομίλησα με εταιρείες που συνεργάζομαι χρόνια αλλά και μελλοντικούς συνεργάτες .

Πραγματικά ανυπομονώ να βρεθώ στη Θεσσαλονίκη για το WordCamp Thessaloniki 2019!


Στέλλα Ρούζη

Στέλλα Ρούζη

Stella Rouzi aka differentreality 

Ruby on Rails developer, Google Summer of Code mentor, and event organizer. I don’t miss a chance to organize or volunteer in open source conferences, and I often give talks and workshops – started a couple of years back in LambdaSpace (https://lambdaspace.gr/) and now it has become kind of a tradition! I believe in getting things done, and I am passionate about pretty much everything I care about! Apart from my tech knowledge I happily share book recommendations on psychology and self-development. 


Μάρθα Κωταϊδου

Μάρθα Κωταϊδου

Ονομάζομαι Μάρθα Κωταΐδου και είμαι τελειόφοιτη του τμήματος Πληροφορικής του Α.Π.Θ.. Ανάμεσα στα ενδιαφέροντα μου είναι οι ξένες γλώσσες και ο εθελοντισμός. Τον τελευταίο καιρό μέσα από τον εθελοντισμό ασχολούμαι ενεργά με την αρθρογραφία και το WordPress. Πιστεύω πως ο εθελοντισμός και τα ταξίδια είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσουμε τον εαυτό μας και να ανακαλύψουμε αυτά που πραγματικά μας ευχαριστούν.



Ζωή Διγκόλη

Ζωή Διγκόλη

Ονομάζομαι Διγκόλη Ζωή, κατάγομαι από την Κοζάνη, είμαι 24 χρόνων και είμαι φοιτήτρια επί πτυχίω στο τμήμα Πληροφορικής στο ΤΕΙ Θεσσαλίας, στην κατεύθυνση του Λογισμικού. Αγαπάω την τεχνολογία και μ’ αρέσει να ενημερώνομαι και να εξελίσσομαι συνεχώς. Ασχολούμαι με το WordPress ερασιτεχνικά και θέλω να ασχοληθώ και επαγγελματικά. Οι μεγάλες μου αγάπες είναι ο υπολογιστής μου και το αυτοκίνητο μου. Στον ελεύθερο μου χρόνο βγαίνω με φίλους και με την πρώτη ευκαιρία που μου δίνεται ταξιδεύω είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό γιατί είμαι λάτρης της γνώσης και των νέων γνωριμιών με άλλους ανθρώπους και πολιτισμούς. Έχω συμμετάσχει ξανά ως εθελοντής στο startup weekend 2016 στη Λάρισα και χαίρομαι ιδιαίτερα που θα είμαι ξανά εθελοντής στο WordCamp Thessaloniki 2019. 


Ιωάννα Τζιουβάκα

Ιωάννα Τζιουβάκα

Ονομάζομαι Ιωάννα Τζιουβάκα και είμαι 21 ετών. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Βόλο. Το 2016 εισάχθηκα στο τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και βρίσκομαι στο τέταρτο έτος των σπουδών μου. To 2018 απέκτησα το Proficiency της αγγλικής γλώσσας του Πανεπιστημίου Michigan. Έχω παρακολουθήσει αρκετά συνέδρια και online μαθήματα του Grow Greek Tourism Online by Google με θέμα τις ψηφιακές δεξιότητες και την σχεδίαση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων. Ασχολούμαι με το web development και παράλληλα με τις σπουδές μου εργάζομαι ως freelancer και δημιουργώ static websites και eshop. Έχω πολύ καλή γνώση πάνω σε Google Analytics και SEO. Από τα αγαπημένα μου χόμπι είναι η μουσική και είμαι πιανίστρια.